Den, kdy Petr Hannig nachytal M. Veselovského při lži a pokrytectví

Martin Veselovský, moderátor a spolumajitel televize DVTV, v rozhovoru s Petrem Hannigem popřel, že má cokoliv společného s Georgem Sorosem. Veselovský lhal.

Martin Veselovský při konfrontací ze strany Petra Hanniga popřel, že by měl něco společného s Georgem Sorosem (1).  V daném kontextu nešlo o to, zda má Veselovský nějakou osobní vazbu přímo na Sorose. Šlo o to, zda má DVTV, kterou Veselovský spoluvlastní, nějaké bližší vazby na organizace, které Soros financuje. I když Veselovský přímé financování DVTV ze strany Sorose popírá, přesto je nepochybné, že DVTV je se Sorosovou sítí propojena, jedná s ní v souladu a je tak její součástí. Tady jsou důkazy.

Za prvé, Daniela Drtinová - spolumajitelka DVTV a obchodní partnerka Veselovského - je členkou správní rady Sorosovy politické neziskovky Open Society Fund (2). Propojení mezi Sorosovou sítí a DVTV je tedy vysoce osobní. Toto spojení je v přímém rozporu s objektivní novinařinou. Navíc, Drtinová není pasivní osobou. Sama se zapojuje do kampaní Sorosových neziskovek s neomarxistickým obsahem. Např. pro Ženský kongres natočila klip, který hájí feminismus (3). Další klip natočila pro další politickou neziskovku s názvem Otevřená společnost, o.p.s. (4) Že by pan Veselovský nevěděl, s kým podniká?

Drtinová - Open Society Fund

 

Drtinová - feminismus

Za druhé, Bakalova firma Ekonomia, která DVTV ze značné části platí a poskytuje jí provozní prostory, na svých webových stánkách otevřeně přiznává, že podporuje i řadu politických neziskovek financovaných Sorosem: např. Open Society Fund, Fórum 50%, Člověk v tísni, Amnesty International, Forum 2000, Transparency International (5, 6). Je možné, že by nezávislý a objektivní novinář dostával peníze od organizace, která podporuje politické neziskovky hájící neomarxistické hodnoty?

Za třetí, DVTV má spolu se Sorosovou Open Society Fund společné projekty. Např. v roce 2016 pořádala DVTV spolu s Open Society Fund tzv. DVTV roadshow. Šlo o plánované výjezdy redakce DVTV do různých měst v ČR spojených s propagačním programem (7, 8). Zdá se, že tady Sorosova neziskovka přispěla ve prospěch DVTV i finančně. „Spojili jsme své síly s Open Society Fund a jedeme za Vámi“ vykřikuje v propagačním klipu Veselovský (8). Je možné, že by si pan Veselovský neprověřil, kdo danou neziskovku založil, co tato neziskovka dělá a od koho dostává peníze?

Veselovský - DVTV Roadshow s Open Society Fund

 
Za čtvrté, pan Veselovský má vřelý vztah i k jiným neziskovkám podporovaným ze Sorosových peněz. Veselovský se například pochvalně vyjadřuje o kontroverzním think-tanku Evropské hodnoty, který vypracovává seznamy tzv. „prokremelských“ webů: „Musím říct, že pro mě jako pro novináře je práce think-tanku Evropské hodnoty velkým přínosem.“ (9). Opravdu, pane Veselovský?

Pod záštitou stejné neziskovky se Veselovský vydal společně s (bývalým pornohercem) Jakubem Jandou z Evropských hodnot přesvědčovat středoškoláky o tom, že mají být politicky aktivní (10). To nebyla jediná akce, které se M. Veselovský v Evropských hodnotách účastnil: viz například jeho zapojení do programu stáží v této instituci (11). Zjistil si pan Veselovský, kdo na provoz této neziskovky přispívá?   

Veselovský - Janda

Pan Veselovský se pochvalně vyjadřuje i o další Sorosem financované neziskovce EDUin: „..EDUin …disponuje lidmi, kteří jsou díky svým zkušenostem a znalostem zajímavými tvůrci veřejné debaty v oblasti školství.“ (12). Ano, například otázka inkluze, kterou Sorosovy neziskovky propagují a která nás, kromě jiného, stojí zbytečně miliardy korun navíc.  Opět žádná souvislost se Sorosem? Veselovský si nezjistil, kdo tyto neziskovky platí a za jakým účelem, dříve, než se s nimi pustil do spolupráce?

Za páté, DVTV několikrát obdržela tzv. Novinářskou cenu, pořádanou Sorosovou Open Society Fund. Že prostřednictvím této ceny jsou odměňováni především novináři, kteří podporují zájmy prosazované Sorosovými neziskovkami, je zbytečné dodávat. Jedna z cen, kterou Veselovský obdržel, byla za rozhovor s Martinem Konvičkou (13). Tento rozhovor je ukázkou, jak společensky likvidovat a zostuzovat lidi s nepohodlnými názory. Chce snad i zde pan Veselovský tvrdit, že neví, čí peníze za touto cenou stojí? Co by se asi stalo, kdyby nějaký novinář přijal ocenění financované politickou neziskovkou z Ruska nebo Číny?
 
Za šesté, způsob, jakým vede pan Veselovský (a obecně kdokoliv na DVTV) rozhovory s odpůrci polické korektnosti, svědčí o tom, že M. Veselovský nedělá novinařinu, ale politický aktivismus v zájmu stejných hodnot, jaké prosazují Sorosovy politické neziskovky (politickou korektnost, neomarxismus). Jde o aktivistickou veřejnou likvidaci a zostuzení lidí s „nekorektními“ názory a styky. Postup Veselovského pak je zcela předvídatelný. Rozhovor nebude určitě o tom, co si daný člověk skutečně myslí, jaké má plány a představy, jaké myšlenky hájí a proč. Rozhovor bude veden tak, aby daného člověka vyvedl z míry a celkově ukázal v negativním světle. Rozhovor má ukázat, že daný člověk je rasista, antisemita, nacista, extrémista nebo má na takové osoby a organizace blízkou vazbu nebo je podporuje.

Na konci rozhoru P. Hannnig Velovskému řekl: „Víte, co? Vy se chováte, jako blahé paměti Kojzar z Rudého práva. Vždyť je to strašný! Vždyť vy mluvíte úplně jako normalizační novinář. Ale horší ještě [z padesátých let]. Vy jste mi nedal jedinou možnost, abych řekl něco o svém programu. Pořád na mě útočíte“…. „Tohle je nejhorší rozhovor, který jsem kdy měl. To není ani jako za normalizace. To jsou padesátá léta!“ (1). Z uniklých Sorosových dokumentů ze srpna 2016, je zřejmé, že Sorosovy neziskovky používají pro společenskou likvidaci ideových odpůrců metodu: „zveřejni jeho jméno a zostuď ho“ (name and shame), které předchází systematický sběr potenciálně zostuzujích informací o dané osobě (14). Je náhoda, že Veselovský (i celá DVTV) používá tyto metody na odpůrce politické korektnosti?

Z výše uvedeného je jasné, že M. Veselovský není skutečný novinář. Je to neomarxistický aktivista a spolu se svojí DVTV je součástí Sorosovy vlivové sítě. Propojení se Sorosovými neziskovkami je velmi těsné, pravidelné a jednají ve stejném zájmu, proti stejném nepříteli. Veselovský je rovněž lhář. Veřejně lže, když tvrdí, že se Sorosem nemá nic společného. Přitom ostatní nabádá, že si mají dobře prověřovat, s kým se stýkají a s kým spolupracují. Sám to však zřejmě nedělá. Je tedy pokrytec.

Slušným lidem bych doporučoval do sorosovinou prolezlé DVTV nechodit. Oni už dopředu vědí, co si o vás mají jejich diváci myslet a připraví se podle toho. A pokud už by slušný člověk chtěl i přesto k těmto aktivistům zajít, ať se dobře připraví, vezme si seznam podobný výše uvedenému, aby mohl Veselovského či Smetanu konfrontovat- nejlépe hned od začátku. Zkoušet jim něco vysvětlovat a pokoušet se s nimi vést rozumný a smysluplný rozhovor je, bohužel, ztrátou času a předem prohraný boj. Hodně zdaru.  

 

Autor: Marek Renda | pátek 5.1.2018 17:09 | karma článku: 48,85 | přečteno: 34600x