Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

13 věcí, které by Orbán neudělal, ale Babiš ANO

Viktor Obrán dokázal vést maďarský národ k vítězství nad aktivistickým impériem George Sorose. Český premiér Babiš proti Sorosovu impériu nebojuje. Níže je uveden seznam 13 věcí, který by Orbán nikdy nepřipustil, zato Babiš ano.

  1.  Mlčení o Sorosově síti
  2.  Financování Sorosovy sítě z veřejných peněz
  3.  Prorůstání vládních orgánů aktivisty ze Sorosovy sítě
  4.  Podpora inkluze ve školství
  5.  Nošení trička Sorosovy neziskovky
  6.  Neomarxistický aktivismus ve vlastní straně
  7.  Homosexualizace manželství
  8.  Slib ratifikace Istanbulské úmluvy
  9.  Souhlas s Marakéšskou deklarací
10.  Vládní koalice s probruselskými neomarxisty a přáteli islámu
11.  Srdíčko pro Sorosovu neziskovku přes twitter
12.  Setkávání se se Sorosovými feministickými aktivistkami „na kafe“
13.  Změna občanství

ad 1) Orbán o Sorosově síti nemlčí. Naopak, varování před Sorosovou sítí je ústředním tématem jeho politického snažení. Babiš, naproti tomu, o Sorosovi a jeho síti nemluví. Namísto toho národ před volbami mobilizuje proti „zkorumpovaným“ strukturám (ČSSD, ODS), se kterými se nakonec po volbách snaží uzavírat koalici.  

ad 2) Pro Orbána by bylo nepředstavitelné podporovat Sorosovy aktivity z veřejných peněz.  Babiš s tím problém nemá. Valná část Sorosem podporovaných neziskovek vykazuje také příjmy z různých veřejných zdrojů. Za minulé vlády, které se účastnilo Babišovo ANO, i za současné Babišovy vlády pokračuje praxe, kdy Sorosovy neziskovky dostávají dotace z různých veřejných zdrojů – tedy z peněz náš všech (1, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27).

ad 3) Orbán by rozhodně nepřipustil, aby neomarxističtí aktivisté měli možnost ovlivňovat rozhodování ministerstev a tvorbu zákonů. Naproti tomu u nás jsou v poradních orgánech vlády desítky aktivistů ze Sorosových neziskovek (2). Jsou tu jako doma.  

ad 4) Pro Orbána je zásadní výchova mládeže k vlastenectví a co nejlepší kvalita národního školství. Představa, že by nechal ničit systém výchovy a vzdělávání zaváděním neomarxistických konceptů jako je např. inkluze, je mimo rámec reality. Babišovo hnutí naopak spolu s ČSSD tzv. inkluzi do škol prosadilo. Výsledkem je další rozvrat a úpadek kvality českého školství a další mrhání v řádech miliard korun ročně (28). V českých školách jsou děti vedeny k multikulturalismu a evropské integraci (29).

ad 5) Je velmi těžké si představit Orbána v propagačním tričku nějaké Sorosovy neziskovky. Pro Babiše není problém. Pro Sorosovu neziskovku PROUD se spolu se svými spolustraníky (Krnáčová, Maxová, Brabec, Ťok, Pelikán, atp) navlékl do trika propagující homosexualizaci manželství (3, 4). Nechyběli ani další neomarxisté jako např. Dienstbier, Valachová, Marksová, Chvojka, Špidla, Dolejš, Hollan (Žít Brno), Stropnický (Zelení) a americký velvyslanec Schapiro (4).

ad 6) V národně-vlastenecké straně, jako je Orbánův Fidesz, není místo pro neomarxistický aktivismus. V ANO je běžnou věcí: účast na Sorosovském pochodu Prague Pride a feministických konferencích, označování národně vlasteneckých hnutí za fašistická, xenofóbní, atp., aktivní pomoc Sorosovým aktivistům s výkupem vepřína v Letech, podpora iniciativ typu Hate-free, atd. (6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13)

ad 7) Orbán je ochránce křesťanské kultury a proto do ústavy z roku 2011 prosadil ustanovení, že manželství je svazek muže a ženy.  Babišovo hnutí prosazuje spolu se Sorosovými aktivisty neomarxistickou koncepci tzv. „stejnopohlavního manželství“ (14). Velmi aktivní je v této věci členka hnutí ANO Radka Maxová, která je hlavní předkladatelkou návrhu novely občanského zákoníku, která má umožnit uzavírat homosexuálům manželství (5). Česko tak bude, a zřejmě nadlouho zůstane, jedinou zemí v rámci V4, která se v této věci Sorosovým aktivistům podvolí. Všechny ostatní země V4 si manželství chrání přímo v ústavě.

ad 8) Orbán odmítl ratifikaci Istanbulské úmluvy, která prosazuje neomarxistickou feministickou ideologii do života společnosti (14). Tato úmluva předpokládá nutnost boje proti násilnosti mužů, nezbytnost jejich společenské převýchovy, stanovuje trestání i slovních činů, dává pravomoci politickým neziskovkám a nadnárodním orgánům (15). Babiš veřejně přislíbil Sorosovým aktivistům, že ratifikaci této úmluvy pomůže prosadit (16).

ad 9) Orbánův ministr zahraničních věcí Péter Szijjártó odmítl Marrakéšskou deklaraci jako extrémně pro-imigrační a proti zájmům Maďarska (17). Naopak, Babišův ministr zahraničí Lubomír Metnar tuto deklaraci spolu s Babišem obhajoval (18, 32). Deklarace hovoří o podpoře legální migrace z Afriky do Evropy, její celkové prospěšnosti a nutnosti boje proti xenofobii (19).

ad 10) I díky rozdílnému systému voleb do národního parlamentu, Orbán byl ve volbách natolik úspěšný, že nemusel uzavírat žádnou koalici s jinou stranou. Přesto je těžko představitelné, že by Orbán uzavřel koalici se stranou, jejíž předseda se pochvalně vyjadřuje o islámu, fotí se se členy islámské obce, a jejíž politika je progresivistická, multikulturalistická a protinárodní (30, 31). Babiš neváhal s takovouto stranou (ČSSD) uzavřít vládní koalici.
 
ad 11) Babiš ve svém tweetu ze dne 19.3. 2018 posílá srdíčko aktivistkám ze Sorosovy neziskovky Česká ženská lobby (16, 27). Zda by to udělal Orbán, nemá ani smysl se ptát.

ad 12) Mohly by se k Orbánovi stavit Sorosovy aktivistky „na kafe“? Asi by jim pořádně zhořklo. U Babišů ve Strakovce však mají pro takové návštěvy dveře otevřené. (16)

ad 13) Orbán je Maďar, vlastenec a občan Maďarska. Ke své národnosti se hrdě hlásí, za svůj národ bojuje. Jakákoliv změna občanství je pro Orbána naprosto vyloučena. Babiš je Slovák, který se stal, ač nemusel, občanem jiného státu. Těžko vystopovat jiné motivy, než podnikatelsko-finanční. Vlastenectví a láska k vlastnímu národu nehraje u Babiše žádnou roli.

Podstatný rozdíl mezi oběma premiéry je v tom, že Orbán je vlastenec a ochrana jeho národa je pro něj prvořadým cílem. Babiš je podnikatel, pro kterého pojmy jako vlast, národ, ochrana národní kultury, nejsou součástí jeho rozhodování. Takže zatímco Orbán ví, že vítězství nad Sorosovým impériem je pro jeho národ otázkou života a smrti, bytí a nebytí, Babiše takové úvahy netrápí. Se Sorosovými aktivisty spolupracuje, a přes státní peníze i jinak je podporuje. Zda to činí z pouhé neznalosti či vlastního prospěchu, je věcí jinou a vlastně nepodstatnou. Ani jeden z možných důvodů ho totiž neomlouvá.

 

 

Autor: Marek Renda | pondělí 23.7.2018 6:55 | karma článku: 37,17 | přečteno: 1595x
  • Další články autora

Marek Renda

Proč je případ Cimický nebezpečný, aneb Me-Too po česku

Případ Cimický znamená průlomový úspěch při zavádění agresivní kultury Me-Too do české společnosti. Namísto řádného trestně právního procesu zavádí aktivistické „lidové soudy“ bez možnosti promlčení.

9.11.2021 v 9:10 | Karma: 37,08 | Přečteno: 1524x | Společnost

Marek Renda

Istanbulská úmluva: Manifest neomarxistické totality

Istanbulská úmluva je nebezpečná. Pod zástěrkou ochrany žen před násilím zavádí do právního řádu neomarxistickou ideologii plodící neustálé problémy a byrokratickou totalitu.

8.11.2018 v 11:43 | Karma: 38,34 | Přečteno: 1339x | Ostatní

Marek Renda

Sorosův přítel Václav Havel

Finanční spekulant, globalista, podpovatel neomarxismu a muslimské migrace, George Soros, byl v přátelském vztahu s Václavem Havlem. Tuto skutečnost je třeba si připomínat, abychom pochopili úlohu Václava Havla v našich dějinách.

5.10.2018 v 17:53 | Karma: 42,57 | Přečteno: 2288x | Ostatní

Marek Renda

Největší falešná zpráva o J. Drahošovi

Jedna z největších falešných zpráv, která se šíří o J. Drahošovi je ta, která tvrdí, že J. Drahoš je slušný člověk. Opak je pravdou. Největší falešnou zprávou je J. Drahoš sám.

20.1.2018 v 12:20 | Karma: 47,77 | Přečteno: 12104x | Ostatní

Marek Renda

Den, kdy Petr Hannig nachytal M. Veselovského při lži a pokrytectví

Martin Veselovský, moderátor a spolumajitel televize DVTV, v rozhovoru s Petrem Hannigem popřel, že má cokoliv společného s Georgem Sorosem. Veselovský lhal.

5.1.2018 v 17:09 | Karma: 48,85 | Přečteno: 34599x | Ostatní

Marek Renda

Otevřený dopis Karle Šlechtové

Paní Karlo Šlechtová, vaše hnutí zaznamenalo úspěch ve volbách. To vám však nedává právo veřejně zostuzovat jiné strany a jejich příznivce.

23.10.2017 v 6:58 | Karma: 42,46 | Přečteno: 3225x | Ostatní

Marek Renda

Kdo podpoří Orbána?

Viktor Orbán vyhlásil obranou válku maďarského národa proti koalici Sorose, EU a islámu a vyzval ostatní evropské národy, ať se připojí. Pokud to chceme udělat, musíme volit vhodné strany.

20.10.2017 v 10:27 | Karma: 27,81 | Přečteno: 655x | Ostatní

Marek Renda

Chystá se bič na české lidi: Bude se jim připomínat spáchání cikánské genocidy

Českým lidem je třeba připomínat, že způsobili genocidu cikánů v Československu. Za tím účelem vznikne památník cikánského holocaustu v Letech u Písku. Ten si Češi sami zaplatí.

18.10.2017 v 9:02 | Karma: 42,40 | Přečteno: 2464x | Ostatní

Marek Renda

Dva snadné způsoby, jak poznat stranu, která podporuje zloducha Sorose

Pokud bychom měli jmenovat jednu osobu, která má největší vliv na ničení národních států v Evropě, těžko najít lepšího uchazeče, než George Sorose. Jak poznat strany, které ho podporují?

16.10.2017 v 8:24 | Karma: 37,28 | Přečteno: 1854x | Ostatní

Marek Renda

Chcete-li něco změnit, začněte u sebe

Každý hledá štěstí. Jedni chtějí změnit svět. Jiní zase sebe. A pak jsou někteří, kterým je to jedno.

10.10.2017 v 12:09 | Karma: 16,67 | Přečteno: 330x | Ostatní
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5666x
Snažím se vidět a přijímat svět takový, jaký je. Proto je pro mě důležitá pravda, ať už je jakákoliv.

Seznam rubrik