Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Sorosův přítel Václav Havel

Finanční spekulant, globalista, podpovatel neomarxismu a muslimské migrace, George Soros, byl v přátelském vztahu s Václavem Havlem. Tuto skutečnost je třeba si připomínat, abychom pochopili úlohu Václava Havla v našich dějinách.

Hlavní politický souboj dnešní doby probíhá mezi globalisty a národně-vlasteneckými silami (1, 2). Tyto dva tábory jsou symbolizovány finančním spekulantem Georgem Sorosem na jedné straně a předsedou maďarské vlády Viktorem Orbánem na straně druhé (3,4) .

Globalisté usilují o světovládu s vizí světa bez národů a hranic, kde platí pouze jejich vlastní pravidla prosazovaná nadnárodními organizacemi (OSN, EU, MMF, atd.) a politickými neziskovkami (1, 3, 6, 7).  K prosazení své vize světa jedinců bez národní identity a hranic, globalisté podporují šíření neomarxismu a muslimskou migraci (7, 8). Národně-vlastenecké síly se snaží hájit své území, národ, hranice, kulturu a tradice - svůj domov. Jsou za to označováni za xenofoby, fašisty, nacisty, rasisty a šiřitele strachu a nenávisti (5). Naproti tomu globalisté se vydávají za zastánce (té jediné) pravdy, lásky, tolerance, lidských práv a pokroku (5).

Václav Havel byl přítelem George Sorose a patřil do tábora globalistů. O tom, kdo byl v tomto vztahu vůdčí osobností, není třeba mít pochyb: byl to spekulant Soros. Soros podporoval Havla i Chartu 77, účastnil se důležitých politických jednání během tzv. sametové revoluce, mentoroval Havla v důležitých politických otázkách a měl značný vliv na Havlovy politické názory.  Mnohé o výše uvedeném vypovídá následující video:

Na daném videu Soros potvrzuje, že Havla podporoval ještě před listopadem 1989. Dále Soros potvrzuje, že se v roce 1989 osobně účastnil jednání, v rámci nichž byl Havel instalován do role prezidenta republiky. Dále Soros potvrzuje, že s Havlem udržoval častý styk a pravidelně ho navštěvoval i po té, co se Havel stal prezidentem. Z toho je patrné, že Soros měl vliv na Havlovou politickou kariéru a názory. Říká se, že s jakými lidmi se stýkáme, takovými se stáváme. O tom svědčí další video, které je příkladem, jak Soros Havla mentoroval v důležitých otázkách a jak snadno Havel Sorosovy názory přejímal:

 Z daného videa vyplývá, že po rozhovoru se Sorosem, Havel ochotně změnil názor na to, zda má být střední Evropa (a tím i naše republika) neutrálním územím. Soros myšlenku naší neutrality nepovažoval za správnou a Havlovi to sdělil. Havel následně přijal Sorosův názor za svůj. Tento příběh naznačuje, jaká byla povaha Havlova vztahu se Sorosem a kdo měl v tomto vztahu jakou pozici.

Na jiném videu zase Soros vypráví o tom, že jeho a Havlovy názory na tzv. „otevřenou společnost“ (nebo také „liberální demokracii“), jsou prakticky totožné:

Liberální demokracie, přes svůj zdánlivě líbivý název, je označení procesu, který pod rouškou prosazení „lidských práv“ různých menšin usiluje o rozvrat západních národů, národní identity, tradic a kultury a nastolení totalitního systému, který stíhá společenským zostuzování i kriminalizací odpůrce nového „náboženství sociální spravedlnosti“ (9). Na nebezpečnost a skutečný význam „liberální demokracie“ nedávno u nás upozornil např. Václav Klaus (12, 13).

Významnou úlohu k prosazení tzv. liberální demokracie hrají tzv. politické neziskovky, které jsou v jazyku globalistů označovány jako tzv. „občanská společnost“ (10, 11). Právě toto Sorosovské pojetí „nepolitické“ politiky prosazoval Havel. Působení rozvratných Sorosovských neziskovek u nás je smutným dědictvím Václava Havla. A bohužel, není jediným.

G. Soros měl značný vliv na politické jednání a názory Václava Havla. Proto se Václav Havel v žádném případě nemůže řadit mezi takové velikány naších národních dějin, jako byli Jan Hus, František Palacký, nebo T. G. Masaryk. Tito a mnozí další zaměřili svoji práci a úsilí k zachování a prospěchu české kultury, národa a národní identity. Václav Havel je naopak smutným příkladem kolaborace s úhlavními nepřáteli našeho národa.

Autor: Marek Renda | pátek 5.10.2018 17:53 | karma článku: 42,57 | přečteno: 2297x
  • Další články autora

Marek Renda

Proč je případ Cimický nebezpečný, aneb Me-Too po česku

Případ Cimický znamená průlomový úspěch při zavádění agresivní kultury Me-Too do české společnosti. Namísto řádného trestně právního procesu zavádí aktivistické „lidové soudy“ bez možnosti promlčení.

9.11.2021 v 9:10 | Karma: 37,08 | Přečteno: 1525x | Společnost

Marek Renda

Istanbulská úmluva: Manifest neomarxistické totality

Istanbulská úmluva je nebezpečná. Pod zástěrkou ochrany žen před násilím zavádí do právního řádu neomarxistickou ideologii plodící neustálé problémy a byrokratickou totalitu.

8.11.2018 v 11:43 | Karma: 38,34 | Přečteno: 1340x | Ostatní

Marek Renda

13 věcí, které by Orbán neudělal, ale Babiš ANO

Viktor Obrán dokázal vést maďarský národ k vítězství nad aktivistickým impériem George Sorose. Český premiér Babiš proti Sorosovu impériu nebojuje. Níže je uveden seznam 13 věcí, který by Orbán nikdy nepřipustil, zato Babiš ano.

23.7.2018 v 6:55 | Karma: 37,17 | Přečteno: 1595x | Ostatní

Marek Renda

Největší falešná zpráva o J. Drahošovi

Jedna z největších falešných zpráv, která se šíří o J. Drahošovi je ta, která tvrdí, že J. Drahoš je slušný člověk. Opak je pravdou. Největší falešnou zprávou je J. Drahoš sám.

20.1.2018 v 12:20 | Karma: 47,77 | Přečteno: 12106x | Ostatní

Marek Renda

Den, kdy Petr Hannig nachytal M. Veselovského při lži a pokrytectví

Martin Veselovský, moderátor a spolumajitel televize DVTV, v rozhovoru s Petrem Hannigem popřel, že má cokoliv společného s Georgem Sorosem. Veselovský lhal.

5.1.2018 v 17:09 | Karma: 48,85 | Přečteno: 34600x | Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Má přejít česká ekonomika na válečný režim? Doba míru je pryč, říká Pojar

27. dubna 2024

Vysíláme Britský premiér Rishi Sunak nedávno oznámil, že jeho vláda uvede zbrojní průmysl do válečného...

Každý druhý učitel v Německu zažívá ve třídách násilí. Brutalita na školách roste

27. dubna 2024

Premium Německý učitel se stává docela riskantní profesí. Násilí se stává stále běžnější částí vyučování a...

Biden nečekaně kývl na předvolební debatu. Kdykoli kdekoli, říká Trump

26. dubna 2024  22:27

Americký prezident Joe Biden se v pátek nechal slyšet, že by chtěl do debaty se svým předchůdcem...

USA mění systém pomoci Ukrajině: už ne sklad, ale zbraně přímo ze zbrojovek

26. dubna 2024  21:30

USA chystají dosud největší balík vojenské pomoci Ukrajině v přepočtu za více než 140 miliard...

  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5666x
Snažím se vidět a přijímat svět takový, jaký je. Proto je pro mě důležitá pravda, ať už je jakákoliv.

Seznam rubrik